menu
Word Lid
Vlaams Belang wil tegemoetkoming voor inzet veiligheidspersoneel bij evenementen

Wanneer onze Buggenhoutse verenigingen door de CD&V-meerderheid de inzet van extra veiligheidspersoneel als voorwaarde krijgen opgelegd om iets te mogen organiseren, betekent dat in heel wat gevallen een sterk verhoogde en soms zelfs onhaalbare kostendruk op het evenement. Het Vlaams Belang wil daar via een tegemoetkoming een mouw aan passen.

Wie op het grondgebied van de gemeente Buggenhout een evenement wil organiseren, dient
een aanvraag te doen zodat de noodzakelijke adviezen kunnen worden voorbereid en het College van Burgemeester en Schepenen eventueel bijkomende maatregelen kan opleggen aan de organisator. In bepaalde gevallen wordt aan de organisator de inzet van professioneel veiligheidspersoneel opgelegd.

Voor bijvoorbeeld een fuif gaat dat al snel over minstens twee veiligheidsmensen en dat jaagt de kosten voor onze verenigingen toch aanzienlijk de hoogte in”, zegt gemeenteraadslid Steven Creyelman van Vlaams Belang. “Op die manier komt de winstgevendheid al snel in gevaar, waardoor nu al minstens één evenement niet doorging. Voor het Vlaams Belang moet er een subsidie komen die dergelijke perverse effecten van zo’n veiligheidsvoorwaarde helpt te voorkomen. Anders dreigen we een aantal evenementen te verliezen die toch voor samenhang in onze gemeenschap zorgen.

Het voorstel van Vlaams Belang kon echter op bijzonder weinig bijval rekenen bij de Buggenhoutse CD&V. “De 4.000 euro waar schepen Van Malderen mee schermt, is een algemene pot waar zelfs de pleistertjes voor schaafwonden mee moeten worden betaald”, reageert Creyelman. “Daar kom je op jaarbasis voor het betalen van professioneel veiligheidspersoneel nergens mee.

Ook het ideetje van CD&V-burgemeester Hermans om samen met Lebbeke een aanbesteding uit te schrijven en één veiligheidsfirma aan te stellen voor alle evenementen en zo een korting te bedingen, boezemt het Vlaams Belang weinig vertrouwen. “Dat klinkt goed, maar de personeelskost voor de veiligheidsfirma blijft dezelfde, waardoor er nauwelijks korting te geven en dus ook te krijgen valt”, zegt Steven Creyelman daarover. “Het effect waar de burgemeester op rekent, zal dus eerder symbolisch zijn.

Het Vlaams Belang blijft erbij dat de verenigingen die bijkomend veiligheidspersoneel als voorwaarde voor hun evenement krijgen opgelegd, beroep moeten kunnen doen op een afzonderlijke tegemoetkoming en betreurt dat de CD&V ziende blind is en blijft voor deze problematiek.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF