menu
Word Lid
Vlaams Belang Buggenhout en Lebbeke starten jongerenwerking

Het Buggenhoutse en Lebbeekse Vlaams Belang slaan de handen in elkaar om een jongerenwerking op te starten. Dat melden Gunther Buggenhout en Steven Creyelman, fractievoorzitter in respectievelijk de Lebbeekse en Buggenhoutse gemeenteraad.

Dat het Vlaams Belang al jaren in de lift zit, is een vaststelling die niet te ontkennen valt. “En dat is ook het geval bij de jeugd”, zeggen gemeenteraadsleden Gunther Buggenhout en Steven Creyelman. “Meer zelfs, we zijn nu op het punt gekomen dat we de vraag eigenlijk niet meer kunnen negeren en een werking van de Vlaams Belang Jongeren zich opdringt.

Met Birte Buggenhout uit Lebbeke en Kiandro De Backer uit Buggenhout menen de respectievelijke afdelingen van het Vlaams Belang de geknipte kandidaten te hebben gevonden om die jongerenwerking vorm te geven.

Ik woon al heel mijn leven in Lebbeke”, zegt de 20-jarige Birte Buggenhout, “en ik merk dat onze partij bij mijn generatie altijd maar populairder wordt. De jongste jaren krijg ik, net zoals Kiandro, steeds meer de vraag naar een werking specifiek voor jongeren. Wat ons betreft, is de tijd daar nu rijp voor en ik ben dan ook heel dankbaar dat Kiandro en ik van de ‘oude garde’ het vertrouwen krijgen.

Ook de bijna 18-jarige Kiandro De Backer, die recent de verantwoordelijk werd voor de sociale media binnen het Buggenhoutse Vlaams Belang, reageert. “Jammer genoeg ben ik een maand te jong om kandidaat te zijn op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Buggenhout”, zegt hij. “Maar dat houdt me helemaal niet tegen om me toch in te zetten voor de partij. De jeugd is de toekomst en dat hebben ze bij Vlaams Belang goed begrepen. Birte en ik zijn er helemaal klaar voor.

Dat er wordt geopteerd voor een samenwerking tussen Buggenhout en Lebbeke vinden ze bij Vlaams Belang logisch. “Ze waren beiden nog niet geboren toen dat nog zo was”, lachen Gunther Buggenhout en Steven Creyelman, “maar ooit waren Vlaams Belang Buggenhout en Vlaams Belang Lebbeke één afdeling. En dus is de samenwerking zelfs historisch gezien niet zo vreemd. De echte reden zit hem echter voornamelijk in het feit dat Buggenhout en Lebbeke twee gelijkaardige gemeenten zijn en je met twee altijd meer bereikt dan alleen als je de spreekwoordelijke kar moet trekken.

Andere geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via de Facebook-pagina of de webstek van de respectievelijke afdelingen.

. Facebook Vlaams Belang Buggenhout
. Facebook Vlaams Belang Lebbeke

. Webstek Vlaams Belang Buggenhout.
. Webstek Vlaams Belang Lebbeke.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF