menu
Word Lid
Steven Creyelman trekt lijst Vlaams Belang in Buggenhout

Weer nieuw gezicht in Buggenhoutse politiek: Ilse De Bruyn engageert zich bij Vlaams Belang

Vlaams Belang Buggenhout maakt zijn lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Dat wordt de 51-jarige Steven Creyelman, voormalig Kamerlid en fractievoorzitter voor Vlaams Belang in de Buggenhoutse gemeenteraad. Daarnaast pakt het Buggenhoutse Vlaams Belang met Ilse De Bruyn weer uit met een nieuw gezicht in de lokale politiek.

Na Nancy Janssenswillen en Joeri De Backer maakt nu ook de 49-jarige Ilse De Bruyn bekend dat ze zich aansluit bij het Buggenhoutse Vlaams Belang. De Bruyn werkte twintig jaar voor het christelijk ziekenfonds en baatte daarna in Buggenhout bijna negen jaar een eigen horecazaak uit. Nu stelt ze zich kandidaat op de lijst van het Vlaams Belang.

Ik steek niet weg dat ik altijd met een zekere bewondering heb gekeken naar hoe het Vlaams Belang in onze gemeente aan politiek doet”, zegt De Bruyn. “Vooral het sociaal engagement heeft me altijd aangesproken. Een aspect dat me na aan het hart ligt en in de hedendaagse politiek veel te weinig aan bod komt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de interesses van Ilse De Bruyn zich in die richting situeren. “Binnenkort volg ik zelfs nog een opleiding Opvoeder Leefgroepenwerking”, vervolgt De Bruyn. “Een opleiding die me moet helpen om mensen met een bepaalde zorgnood -of die nu fysiek, psychisch of sociaal is- beter te begeleiden.

Het Vlaams Belang maakt naast de kandidatuur van Ilse De Bruyn ook bekend dat Steven Creyelman, huidig fractievoorzitter in de Buggenhoutse gemeenteraad, de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal trekken.

Ik ben enorm dankbaar en zal niet ontkennen dat het me wel iets doet om voor de derde keer op rij het volle vertrouwen te krijgen om onze lijst te mogen trekken en kopman te mogen zijn van een ploeg échte vrienden”, zegt de 51-jarige Creyelman. “Een ploeg die trouwens klaar is om mee te besturen, dankzij een goede mix van ervaring en nieuwe gezichten die elk hun expertise hebben op hun terrein. Van dat laatste zijn Ilse, Nancy en Joerie trouwens een goed voorbeeld.

Op de vraag of dat ook betekent dat hij kandidaat-burgemeester is, blijft Creyelman bescheiden, maar schept hij tegelijkertijd voor het eerst ook duidelijkheid. “Ik steek niet langer onder stoelen of banken dat ik die ambitie heb. Er zijn volgens mij weinig mandaten in de politiek die meer voldoening geven omdat je als burgemeester echt iets kan doen voor onze mensen”, reageert Steven Creyelman. “Maar het is natuurlijk de kiezer die bepaalt wie er burgemeester wordt en niet de cenakels van een of ander partijbureau. Aan dat soort van koehandel doen wij niet mee.

Het weze duidelijk dat het Buggenhoutse Vlaams Belang de duidelijke ambitie uit om mee te besturen en daarom ook de hoop uitdrukt dat cenakels in Brussel de stem van de Buggenhoutse kiezer respecteren.

Buggenhout heeft nood aan meer visie en de ambitie om als zelfstandige gemeente een hoopvolle toekomst tegemoet te kunnen gaan en de nu al zes jaar durende quasi-stilstand te doorbreken”, besluiten Ilse De Bruyn en Steven Creyelman. “Dat kan enkel met het Vlaams Belang mee aan het stuur, want enkel zo wordt Buggenhout opnieuw een gemeente voor de gewone man en vrouw in de straat, enkel op die manier wordt Buggenhout weer van ons.

Stef Buys
Afdelingsvoorzitter

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF