menu
Word Lid
Speelpleintjes: ook afval moet dringend aangepakt worden

Amper enkele dagen nadat gemeenteraadslid Anny Crick op de Buggenhoutse gemeenteraad het groenonderhoud op de speelpleintjes aankaartte, vestigt de Vlaams Belang-politica nu ook de aandacht op het afval op diezelfde pleintjes.

Nadat het Buggenhoutse Vlaams Belang de jongste weken een aanzienlijk aantal keer werd gecontacteerd over het groenonderhoud op de speelpleintjes en Vlaams Belang-gemeenteraadslid Anny Crick de CD&V-meerderheid tijdens de jongste gemeenteraad tot actie aanmaande, klaagt de politica nu ook het afval op de speelpleintjes aan.

Het groenonderhoud is één aspect van het onderhoud”, zegt Anny Crick (Vlaams Belang), “maar dat neemt vanzelfsprekend niet weg dat de pleintjes ook proper moeten zijn. Afval trekt immers afval aan en voor je het weet, is het hek van de dam en krijg je te maken met het zogenaamde broken-windoweffect.

Het gemeenteraadslid van het Buggenhoutse Vlaams Belang doelt daarmee op de overvolle vuilbakken die op heel wat speelpleintjes getuige zijn van het gebrek aan onderhoud.

Je kan jezelf enerzijds niet profileren als kindvriendelijke gemeente”, vervolgt Crick, “en dan anderzijds zowel op het vlak van groen als op het vlak van afval en afvalophaling de speelpleintjes compleet negeren. Met et een beschuldigende vinger naar de jeugd wijzen, zou hypocriet zijn. Ook de gemeente heeft zijn verantwoordelijkheid.

Het Buggenhoutse Vlaams Belang nam ondertussen al contact op met de burgemeester en de diensten met de dringende vraag om na het groenonderhoud ook de afvalophaling op de pleintjes nauwkeuriger in het oog te houden. “Desnoods doen we het zelf”, besluit Anny Crick van Vlaams Belang.

Stef Buys

Afdelingsvoorzitter

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF