menu
Word Lid
Register handelspanden en -gronden

Ons Buggenhout is een bruisende gemeente. Dat is zonder twijfel te danken aan een enthousiaste bevolking en een bruisend verenigingsleven. Laat ons echter ook het belang van onze zelfstandigen en ondernemers niet vergeten. Zij zorgen er voor dat onze gemeente door hun materiƫle en immateriƫle investeringen leefbaar is en dat in de toekomst ook blijft.

Hun functie is dan ook groter dan het louter toevoegen van economische waarde. Zelfstandigen en ondernemers zorgen immers niet enkel voor werk, maar ook voor die extra sociale dimensie.

Vandaar dat het ook van groot belang is om onze huidige zelfstandigen en ondernemers maximaal te ondersteunen, maar ook om nieuwe ondernemers en zelfstandigen aan te trekken.

In het licht daarvan wil het Vlaams Belang een gemeentelijk register van panden en gronden opstarten, teneinde een goed overzicht aan te bieden en zo nieuwe zelfstandigen en ondernemers aan te trekken.

Het Vlaams Belang beseft in deze dat dit voorstel nauw aanleunt bij bizLocator, maar moet
-spijtig genoeg- vaststellen dat bizLocator verre van volledig is, nog los van het feit dat de deelgemeenten Opstal en Briel niet eens worden vermeld.

Ten bewijze. Er zijn op dit ogenblik twee identieke resultaten van beschikbare handelspanden in onze gemeente, zijnde de dubbele vermelding van een handelspand in de Diepmeerstraat. Alleen al in de Kerkstraat zijn er nog panden beschikbaar.

Van de bevoegde schepen verneemt het Vlaams Belang graag of het College van Burgemeester en Schepen bereid is om een dergelijke register actief op te stellen en te promoten.

Stef Buys
Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF