menu
Word Lid
Parkeerplaatsen voor mensen met een beperking

Tegenover het postkantoor in de Stationsstraat bevinden zich twee parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. (Zie foto.) In een niet zo verleden was de aanduiding van beide parkeerplaatsen nauwelijks zichtbaar door de begroeiing. Los daarvan bevindt het verkeersbord zich op dermate grote hoogte dat heel wat automobilisten het -te goeder trouw- niets eens opmerken. De gevolgen liggen voor de hand en worden niet bepaald verholpen door het gebrek aan markering op de grond.

Rekening het houdend met het feit dat de eerstvolgende commissie Verkeer en Mobiliteit pas op 7 juni 2023 plaatsvindt, stelt het Vlaams Belang voor om de problematiek sneller op te lossen.

Concreet vraag het Vlaams Belang om in volgende maatregelen te voorzien:

  1. Het aanzienlijk lager plaatsen van de signalisatie.
  2. Inkleuring van de parkeervakken ofwel door binnen de witte randmarkering een blauwe randmarkering te voorzien ofwel door de parkeervakken binnen de witte randmarkering volledig blauw in te kleuren. Vanzelfsprekend telkens voorzien van het internationaal toegankelijkheidssymbool.

Aanvullend vraagt het Vlaams Belang om na te gaan of er op het grondgebied van de gemeente nog parkeerplaatsen voor mensen met beperking zijn die onvoldoende duidelijk zijn aangegeven. Desgevallend worden voor deze parkeerplaatsen eveneens passende oplossingen gevraagd.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF