menu
Word Lid
Gebruik TikTok en oproep van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur

De populaire app TikTok is volop in de actualiteit. Het blijkt niet alleen het meest populaire sociaal netwerk te zijn bij jongeren, ook een (groeiende) groep politici maakt er gebruik van. De app zou echter ernstige veiligheidsrisico’s inhouden.

Na grondige analyses van de eventuele veiligheidsrisico’s op verschillende politieke niveaus, beslisten zowel de Europese commissie, het Europees Parlement, de Federale overheid als de Vlaamse overheid om het gebruik van de app TikTok door medewerkers te verbieden. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers riep de lokale besturen op om ook zo’n verbod in te voeren.

Van de bevoegde schepen vernam het Vlaams Belang graag het volgende:

  1. Zal onze gemeente ingaan op de oproep van minister Somers om de app TikTok (tijdelijk) te verbieden voor medewerkers? Indien ja, vanaf wanneer geldt dit verbod en voor hoe lang? Indien niet, waarom niet?
  2. Zal dat verbod ook gelden voor uitvoerende mandatarissen, meer bepaald de leden van het College?
    1. Indien ja, vanaf wanneer geldt dit verbod en voor hoe lang?
    2. ndien niet, waarom niet?
  3. Welke (andere) stappen onderneemt het bestuur om medewerkers en mandatarissen te sensibiliseren bij het gebruik van apps op toestellen waarmee men ook toegang kan hebben tot (gevoelige) informatie?

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF