menu
Word Lid
CD&V zet eigen burgemeester opzij: kiezersbedrog en achterkamertjespolitiek

Het Buggenhoutse Vlaams Belang reageert niet bijzonder verbaasd op het ‘nieuws’ dat burgemeester Pierre Claeys zijn sjerp begin volgend jaar doorgeeft. De vraag was immers niet of maar vooral wanneer dat zou gebeuren. Het Vlaams Belang houdt eraan de burgemeester -los van de politieke meningsverschillen- te danken voor zijn oprechte inzet voor onze gemeente, maar stelt zich tegelijkertijd wel vragen bij het hele gebeuren.

Het is gewoon een feit dat de Buggenhoutse CD&V burgemeester Claeys heeft gedwongen om een stap opzij te zetten”, zegt Steven Creyelman, fractievoorzitter van Vlaams Belang. “Op die manier wordt het nog maar eens pijnlijk duidelijk dat de man schaamteloos politiek misbruikt is geworden.

De kiezer heeft Pierre Claeys voor een volledige legislatuur verkozen, niet voor een deel. Dat de burgemeester dus in de cenakels van de lokale afdeling wordt gedwongen om een stap opzij te zetten, grenst dan ook aan regelrecht kiezersbedrog. CD&V mag van geluk spreken dat Pierre Claeys een goed man is die zich neerlegt bij wat anderen menen te moeten beslissen.

Ook bij de redenen voor de wissel stelt het Vlaams Belang zich ernstige vragen. Dat er van een ‘duidelijke keuze voor de jongere generatie’ in de feiten hoegenaamd geen sprake is, wordt aangetoond door het feit dat burgemeester Claeys en eerste schepen Hermans in de praktijk gewoon van titulatuur wisselen, maar met dat verschil dat burgemeester Claeys op het vlak van bevoegdheden volledig wordt uitgekleed.

In de plaats van onze bosgemeente degelijk te besturen is de Buggenhoutse CD&V nu al bezig met de verkiezingen van 2024”, besluit Creyelman. “We kunnen alleen maar hopen dat afscheidnemend burgemeester Claeys zich binnen twee jaar niet nog eens laat misbruiken om daarna in de feiten weer eens aan de deur te worden gezet.

De geforceerde wissel is dan ook een bedroevend schouwspel en een koehandel zonder voorgaande in onze gemeente. Voor het Buggenhoutse Vlaams Belang is dit niets meer of minder dan het gevolg van achterkamertjespolitiek.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF