menu
Word Lid
Buggenhoutse CD&V-meerderheid misbruikt middelen Vlaams Noodfonds Corona

Buggenhoutse CD&V-meerderheid misbruikt middelen Vlaams Noodfonds Corona

Vlaams Belang dient klacht in bij de gouverneur

De Vlaamse Regering besliste recent dat 30% van het Vlaams Noodfonds Corona naar de steden en gemeenten zal gaan. Voor Buggenhout houdt dat iets meer dan 156.000 euro in. Het geld is bedoeld om lokale cultuur-, jeugd- en sportverenigingen te ondersteunen. De Buggenhoutse CD&V-meerderheid besliste echter om met een deel van die middelen de gemeentelijke kas te spijzen.

Tijdens de gemeenteraad van afgelopen donderdag ondervroeg raadslid Steven Creyelman (Vlaams Belang) schepen Geert Mannaert over de plannen van de Buggenhoutse CD&V-meerderheid met de middelen uit het Vlaams Noodfonds Corona. Hij stelde daarbij de pertinente vraag of de meerderheid zinnens is om de bijna 37.000 euro -voorzien om de verenigingen te ondersteunen in hun huurkosten voor infrastructuur tijdens deze crisis- integraal te besteden aan de Buggenhoutse verenigingen. Even later in het debat moest de schepen echter toegeven dat de CD&V de -door de gemeente- gemiste huurinkomsten van de gemeentelijke infrastructuur uit het noodfonds zal halen.

Dat is totaal niet waar het geld van het Vlaams Noodfonds Corona voor bedoeld is”, reageert Steven Creyelman van Vlaams Belang. “Terwijl de lokale CD&V zich op de borst klopt geen huurgelden aan te rekenen tijdens de coronacrisis, betalen ze zichzelf met geld uit het Vlaams Noodfonds Corona dat eigenlijk voor de Buggenhoutse verenigingen is bedoeld. Dat is gewoon onaanvaardbaar. Meer zelfs. Dat is minstens een vorm van intellectuele oplichting.

In de praktijk scheldt de CD&V-meerderheid dus helemaal geen huur kwijt, maar bedient ze zichzelf met middelen uit het noodfonds dat exclusief voor de verenigingen is bedoeld. Voor de indoor sportinfrastructuur komt dit op 23.000 euro, voor het gemeentelijk zwembad en de socio-culturele infrastructuur elk op 3.000 euro.

De Buggenhoutse verenigingen zien op deze manier zo’n 29.000 euro aan hun neus voorbij gaan omdat de CD&V de rekening voor de eigen steunmaatregelen doorschuift naar diezelfde verenigingen”, zegt de fractievoorzitter van het Vlaams Belang. “Voor de Buggenhoutse verenigingen is dit dus een nuloperatie en eigenlijk hebben ze op deze manier zelfs hun eigen steunmaatregelen betaald. Dat is niet alleen cynisch, dat is zelfs onkies.

Het Vlaams Belang ziet zich dan ook verplicht om tegen deze vestzak-broekzak-operatie van de Buggenhoutse CD&V klacht in te dienen bij de gouverneur.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF